Hvalpe på Markvangen


5. januar 2017:

Der er blevet stille på Markvangen - den sidste hvalp rejste i går og vi skal alle lige vænne os til en dagligdag uden små banditter i huset. 

Sikke et fantastisk kuld, som Flora og Lord sammen har lavet - det har været syv skønne, charmerende, frække og også nemme hvalpe, som vi har haft i huset de to seneste måneder. 

Vi vil slutte vores opdatering af hvalpesiden af med lidt om hver enkelt hvalp i Floras I-kuld:

Markvangen´s Indy - vores blå bandit, som lige fra starten af var helt fremme i skoene. Han kunne og turde det hele og var langt foran de andre lige fra starten af. Indy, som skal hedde Balder eller Thor, er rejst til Rold skov, hvor han skal bo hos Henrik og familie og have et aktivt liv med masser af jagt på programmet. 

Markvangen´s Idefix - vores lille gule langpels, som hele vejen igennem har knust mange menneskehjerter med sin store charme. Når bølgerne gik højt blandt hvalpene og hierakiet skulle sættes på plads, så sad han midt i virvaret og kiggede os roligt lige i øjnene. Idefix gik rent ind i hjertet hos Karina, hvor han nu bor sammen med hende og Lars og de to schweisshunde Bob og Herman. Karina har planlagt at træne sporarbejde og efterfølgende bruge Idefix på praktisk jagt.

Markvangen´s Isak - vores evigtglade orange dreng, som lige fra starten af logrede af alt. Ikke den første ude af kassen, men han tog sidenhen revanche og viste stort mod, når kuldet skulle opleve nye ting. Isak, som skal hedde Balder, skal bo hos Claus og Mette på Sjælland - der venter ham et aktivt liv som Claus´nye jagthund.

Markvangen´s Isildur - vores dejlige grønne mand, som vi heldigvis fik lov at nyde alene en lille uges tid og som vi alle forelskede os i. En rigtig midter-hvalp - ikke den frækkeste og ikke den mest forsigtige - men med et skønt temperament og meget nem at opdrage. Isildur, som skal hedde Ingo, skal bo hos Gudrun og Kurt i Silkeborg, hvor han får et aktivt friluftsliv, som bl.a. skal udfoldes på øen Endelave på jagt efter kaniner.

Markvangen´s Isla - vores frække røde tæve, som konstant gav os kam til vores hår. Hun kunne i en tidlig alder gø af alt og alle og det blev brugt flittigt - hun spildte ikke tiden og prøvede konstant kræfter med de andre hvalpe. Isla skal - sammen med labradortæven Molly - bo hos Preben og Karin ved Vojens og skal være Prebens nye rævejæger.

Markvangen´s Ines - den lille, frække lyserøde tæve, som er hvalpen med den laveste fødselsvægt nogensinde her i huset. Det blev dog sidenhen opvejet af et stort temperament - ingen af de andre hvalpe formåede at holde hende nede og havde stor respekt for hende. Ines, som skal hedde Iben, skal bo hos Ulf i Risskov og være lillesøster til vores Markvangen´s Bette (Bjørk) - vi glæder os til at følge Ulfs arbejde med at uddanne hende til en allround jagthund.

Markvangen´s Isabella - den rolige, velovervejede hvide tæve, som charmede sig ind hos vore voksne hunde og fik lov til alt af dem. Når døren blev åbnet og hvalpene blev lukket ud i haven, så sad hun altid tilbage og skulle lige vågne ordentligt op. Isabella, som skal hedde Alba, skal bo hos Karen og Henrik ved Bolderslev, hvor hun skal være både familie- og jagthund og bo sammen med springer spaniel Elly.
Flora med hvalpene på deres yndlingssted - bakken i baghaven


23. december 2016:

Hvalpene har nu rundet de 7 uger og har været på deres første køretur. De har været med i skoven i det fineste, milde solskinsvejr - der blev tumlet, snust, løbet og kæmpet sig vej frem for at forcere alle de forhindringer, de mødte på deres vej.
Som sædvanligt tog Gert dem med ud i et udfordrende terræn for at teste deres vilje til at følge ham overalt.
Gert og Flora fandt sammen med hvalpene et dyreleje i skoven - turen var en stor oplevelse for dem og der var ro i kasserne på vej hjem.

Vi vil nyde den sidste uge med dem i huset - i løbet af juledagene vil vi få opdateret fotoalbummet med nye billeder fra hvalpenes dagligdag. 


En tiltrængt pause - efter at have forceret en stejl bakke


13. december 2016:

Hvalpene er nu 5 1/2 uge gamle og der er kommet fuld fart på - både i hvalpekassen, i køkkenet og i haven.

Den seneste uge har de været ude så meget, som vejret har tilladt det. De nyder det og er begyndt at gå på eventyr udenfor - længere og længere væk fra terrassen. 

De har været meget sammen med alle fire voksne hunde og Flora har måttet øve sig i at dele hvalpene med Aslan, Alba og Cirkeline - det har været dejligt for os igen at se, hvordan alle husets hunde deltager i opdragelsen af hvalpene. 

Vi har opdateret fotoalbummet "I-kuldet fotos" med nye billeder fra ugens løb.

Er du interesseret i en hvalp fra Floras kuld, så kontakt Gert på mobil 20 82 09 90. 
En kastestang kan også bruges som hovedpude ...

5. december 2016:

Hvalpene har rundet de 4 uger og der er nu fuld fart på dem. De har været i køkkenet for at opleve noget nyt og vi er i fuld gang med at vænne dem til nye lyde i huset.

Hvalpene har haft deres første besøg af hvalpekøbere - vi er især imponerede over hvor flot Flora har klaret al virakken omkring kuldet, hun er en sej, lille dame. 

Villads har været forbi for at se til alle hundene, som sædvanlig var der stor lykke både blandt de små, men også blandt de voksne hunde, som forguder ham.

Så har familien fra Viborg været på deres besøg for at gøre hvalpene "børnevenlige". Pigerne glæder sig altid til besøgene og vi andre har stor fornøjelse af at se hvalpene sammen med dem.

Vi har opdateret fotoalbummet "I-kuldet fotos" med nye billeder fra ugens løb.

Er du interesseret i en hvalp fra Floras kuld, så kontakt Gert på mobil 20 82 09 90. 


Alle syv banditter med julesløjfer


27. november 2016:

Hvalpene har rundet de tre uger og er nu flyttet ind i stuen. Gert har bygget en stor kasse til dem, så de kan boltre sig og samtidig være midtpunktet i familien. Det har - ganske som det plejer - betydet at der er kommet masser af aktivitet i kassen - når de er vågne og friske, er de alle klar på eventyr.

Vi har også nået avis-flænse-perioden nu - hvalpene er begyndt at få tænder og bruger dem flittigt på hinanden og alt omkring dem. 

Fredag havde vi det første besøg til Flora og hvalpene - det gik over al forventning og Flora tog det med ophøjet ro. Hun passer dem stadigvæk upåklageligt, når de har brug for det og tager sig også sine pauser, når de sover.

Fotoalbummet "I-kuldet fotos" er opdateret med nye billeder af hvalpene.

For mere information om hvalpene - kontakt Gert på 2082 0990.


Gang i kravlegården - den lille lyserøde protesterer højlydt, når de store hvalpe klemmer hende


19. november 2016:

Hvalpene har nu rundet de to uger - de stortrives og passes til ug af deres mor Flora.

Den første uge var stille - Flora passede hvalpene og vi hørte ikke meget til dem. Den seneste uge er der kommet meget mere liv i hvalpekassen - der bjæffes, tumles og knurres og i dag var hvalpene så for første gang ude af kassen. De har alle fået øjne den seneste uges tid - vi imponeres endnu engang over, hvor kvikke vore hvalpe er og hvor hurtigt udviklingen går.

Vi har navngivet dem, men endnu ikke fordelt navnene - hannerne skal hedde Isildur, Indy, Isak og Idefix - tæverne skal hedde Isabella, Ines og Isla.


Er du interesseret i at høre mere om hvalpene, så kontakt Gert på mobil 20 82 09 90.

Der puttes i hvalpekassen ...


6. november 2016:

Endelig skete det - i torsdags fødte Flora sit første kuld. 7 stærke og levedygtige hvalpe blev det til - både hvalpe og Flora stortrives og der er dejlig ro i hvalpekassen.

4 hanner og 3 tæver består vores I-kuld af - vi vil holde siden her løbende opdateret med nyt om dem.
Flora med sine skønne hvalpe - 2 dage gamle


16. oktober 2016:

Så er der igen hvalpe på vej hos os - Flora har termin i starten af november efter et besøg hos Lord von Rominten i Tyskland.

Vi vil her opdatere løbende med nyt om vores I-kuld.
Gert og Flora i Tyskland hos Lord


28. oktober 2015:

Vi har holdt en lang pause med at opdatere hjemmesiden - Hilda er for længst rejst hjemmefra, hun bor hos Hans og Birthe, hvor hun stortrives og hun hedder nu Hilde.

Siden "Hvalpe på Markvangen" vil blive taget i brug igen, når der er nye hvalpeplaner i støbeskeen.
Markvangen´s Hugo, som Vibbe mødte på udstilling i Odense i september måned


18. juli 2015:

Så er Gabi fløjet fra reden - helt til Hørsholm, hvor hun skal hedde Liva og forkæles hos Helle og Michael. Hun har allerede været på besøg hos DGK i Nordsjælland for at snuse til deres aktiviteter og havde en spændende dag deroppe.

Vi har stadig Hilda i huset - der har været forespørgsler nok på hende, men vi mangler at finde det helt rigtige match til guldklumpen. Hun er nu 11 uger gammel, har det skønneste temperament og fungerer super fint i flokken med de fem voksne hunde i huset. Så tæt på 100% renlig, som en hvalp i den alder kan være, hun har været i skoven og ved stranden, hvor hun - ganske som mor Alba - bader spontant.

Ring til Gert på 2082 0990 for mere information om hende.
Helle og Michael med deres Liva (Gabi)


8. juli 2015:

På bare en uge er 6 hvalpe rejst hjemmefra - Günther, Hugo, Geir, Hubertus, Hazel og Hunter er flyttet hjem til deres familier i Romalt, i Marslev, i Odense og i Reading, Pennsylvania. 

Tilbage i huset er kun Gabi og Hilda, som nu går sammen med resten af flokken i hele huset. De nyder pladsen og undersøger alle kroge for ledninger og andet bid-bart materiale, inden de vælter om i kurven. Vi nyder de sidste dage med Gabi, som rejser på fredag - Hilda venter stadig på at vi finder hendes familie til hende.
Markvangen´s Hilda efter en svømmetur


1. juli 2015:

Vi får masser af hilsener fra de hvalpe, der allerede er rejst fra Markvangen - det er dejligt at høre at de er kommet godt i gang i deres nye hjem.

De resterende hvalpe har været med på besøg hos Christian og Janne på Lamhøj, hvor de indtog både hus, terrasse og have og samtidig fik hilst på springerspanielen Arki. 

De får trænet lidt blodspor i haven og de nyder det!

Nu er der 8 banditter tilbage på Markvangen - vi har stadig en han og en tæve tilbage, så hvis du er interesseret i en super dejlig og socialiseret hvalp, så kontakt Gert på 2082 0990 for mere information.
Markvangen´s Hulda hjemme i haven på Fyn


14. juni 2015:

Hvalpene er nu 6 og 7 uger gamle - de stortrives og har taget hele haven i brug. 

Vi måtte hurtigt opgive at lave dem sove adskilt om natten - efter et par urolige nætter faldt der først ro på dem, da de fik lov til at sove sammen. 

Vi har haft masser af hvalpebesøg og også besøg af kusinerne fra Viborg, der som sædvanligt hjælper os med at gøre hvalpene "børnevenlige". 

Deres første køretur er nu godt overstået - den gik til stranden, hvor Alba førte an i vandet. Det var en stor oplevelse at se hele 13 hvalpe boltre sig i det flotteste sommervejr.

Vi har lavet et nyt fotoalbum med billeder fra "Store badedag" - se mere under fanen "Fotoalbum". 

Der er stadig hvalpe til salg på Markvangen - kontakt Gert for mere info på mobil 2082 0990.


Gert med de hurtigste af hvalpene ved stranden


27. maj 2015:

Hvalpene har nu passeret de tre og fire uger - i lørdags flyttede Albas kuld i stuen til mere opmærksomhed og mere liv omkring dem. Gert har bygget en stor trækasse med masser af plads og der er gjort klar til at hvalpene inden så længe kan gå fra kassen og direkte ud på terrassen. De er så småt begyndt at flå aviser og udkæmpe de første kampe. Pigerne har fået navnene Hilda, Hulda, Hekla og Hazel og drengene hedder nu Hunter, Hugo og Hubertus.

Cirkelines hvalpe har det også godt - de er nu rendyrkede avis-flænsere og der er fuld fart på i kravlegården. Så snart vejret tillader det skal de i haven for første gang og mærke græsset under poterne. Det er stadig ikke nemt at kende forskel på dem - de har - bortset fra den mørke han Gauss - alle vildtfarvet pels og godt med skæg. Så vi priser os lykkelige for at vi har de farvede snore til at hjælpe os. Cirkelines hvalpe hedder Gauss, Geir og Günther - Gro, Gaia og Gabi.

Fotoalbummene under vore kuld er opdateret med nye billeder af vore banditter.
Sarah i køkkenet hos Cirkelines hvalpe

     

16. maj 2015:

Cirkelines hvalpe er i dag tre uger gamle - de stortrives og vi imponeres gang på gang over, hvor kvikke de er. I dag er de flyttet ud i køkkenet, hvor de vil opleve mere liv og aktivitet, de første hvalpe har allerede fundet vej til tæppet ved vinduet, hvor legesagerne er. Vi vil så småt begynde at hjælpe til med fodringen for at aflaste Cirkeline, som har gjort et fantastisk stykke arbejde med hendes første kuld.

Albas hvalpe rundede torsdag de to uger - de har det alle super godt og Alba nyder dem. De er begyndt at småbjæffe og tumle lidt rundt, men bruger stadigvæk det meste af dagen på at spise og sove. De bor stadig på kontoret, hvor der er en dejlig ro.

Fotoalbummene med de to kuld er opdaterede med nye billeder - vi vil stadigvæk forsøge at tage det ugentlige hovedbillede af hver hvalp hertil.

 


     

G-kuldet på vej til nye oplevelser ...


9. maj 2015:

Endnu en uge er gået i hvalpenes tegn.

Torsdag rundede Albas H-kuld den første uge og de er kommet godt fra land. Alba stortrives som sædvanligt i rollen som hundemor og passer hvalpene så flot.

I dag lørdag er Cirkelines G-kuld så blevet to uger gamle. De stortrives og har stadig nok at gøre med at følge med Cirkelines mælkeproduktion. De er begyndt at åbne øjnene i den forgangne uge.

Fotoalbummene med G- og H-kuldene - under "Vore kuld" - er opdaterede med lidt nye billeder.

 

    


Cirkeline med stort overskud - hun overvåger sine hvalpe


3. maj 2015:

I torsdags - d. 30. april - kom Albas H-kuld til verden. Det blev til syv levestærke hvalpe, 3 hanner og 4 tæver - Alba og hvalpene har det alle godt. Billeder af dem lægges fremover i fotoalbummet "H-kuldet", som vil blive løbende opdateret.

Imens har Cirkelines G-kuld rundet den første uge - der er blevet taget det obligatoriske ugentlige billede af dem hver især, som nu ligger i fotoalbummet "G-kuldet". Vi synes at de er blevet kæmpe store - nok set i lyset af Albas nyfødte kuld - de stortrives og Cirkeline er helt fantastisk til at passe dem.

Vi glæder os over endnu engang at være kommet gennem en drægtighed og fødsel uden problemer - 13 levedygtige hvalpe blev det til.

Er du interesseret i en hvalp efter Markvangen´s Cirkeline/Ecco von Ossinuss eller efter Markvangen´s Alba/Lord von Rominten, så kontakt Gert på 2082 0990.

Alba med de syv hvalpe - 3 dage gamle


25. april 2015:

Endelig kom den længe ventede dag, vores dejlige Cirkeline har født sit første kuld - vores G-kuld. Seks fine hvalpe - 3 af hver slags - blev det til, Cirkeline klarede det utroligt flot og fødslen var overstået på knap 3 timer.

Vi holder siden løbende opdateret med nyt om hvalpene.


Cirkeline med de seks hvalpe


19. april 2015:

Nu nærmer tiden sig, hvor vi igen har huset fuld af hvalpe - Cirkeline har 7 dage og Alba har 12 dage tilbage til termin.

De stortrives begge to - her i weekenden har vi indrettet huset efter de kommende kuld og de to tæver har inspiceret fødekasserne. Vi har fundet hvalpebogen frem og set video fra de tidligere kuld - vi glæder os!

Cirkeline venter hvalpe med hanhunden Ecco von Ossinuss, som er en fransk importeret hanhund med franske og danske aner. Han har det dejligste temperament og har her i foråret været forbi os mange gange, så vi kunne se ham i action på spor. Bag Ecco ligger Gravmands Heino, som vi parrede vores første gravhund Cirkeline med for 20 år siden, så det er et nostalgisk øjeblik, vi har i vente.

Alba venter hvalpe med den tyske hanhund Lord von Rominten og vi glæder os til denne spændende kombination. Lord er ganske ung, men er allerede højt præmieret både på brugsprøver og på udstilling og så har han det skønneste temperament. Da Gert besøgte ham i februar måned, var det en skrammet herre i superform han mødte, Lord har smidt mårhunde, vaskebjørne og ræve ud hele vinteren.

I kan følge vore opdateringer med hvalpene her på siden og også på vores facebookside:

https://www.facebook.com/KennelMarkvangen


Cirkeline, Gert og Alba i haven


12. juli 2014:

I onsdags så vi for første gang hvalpene efter Aurora (Futte) og Markvangen´s Dirk (Skipper), som nu er 6 1/2 uge gamle.

Fire skønne, livlige hvalpe blev vi mødt af - er du interesseret i en af hvalpene, så kontakt hvalpenes ejer Karina Bjørnsholm på mobil 60183454 eller på mail karina070801@hotmail.com

De tre tæver og den ene han - Berta, Chili, Anthon og Dina i et roligt øjeblik


15. december 2013:

Foxy er for længst rejst hjemmefra, hun bliver familie- og jagthund hos en nær ven af familien og vi kommer derfor til at se meget til hende.

Siden her vil blive taget i brug igen, når vi engang ud i fremtiden planlægger et nyt hvalpekuld.
Lille Flora, som bliver her hos os på Markvangen


5. oktober 2013:

Freya er rejst hjem til Hedensted, hvor hun skal være jagt- og familiehund, mens Foxy og Flora stadig gør buksebenene usikre her på Markvangen. De har været med på små gåture omkring Markvangen og har været en tur i Ebeltofts brostensbelagte gader for at opleve lidt nyt.

Brormand Frodo har været på besøg - han har oplevet meget siden han rejste og de to søstre havde svært ved at følge med ham i hans høje tempo.

Der er lagt nye billeder ind i fotoalbummet "Hvalpe på Markvangen".
Markvangen´s Foxy


23. september 2013:

Den forgangne uge var så ugen, hvor hvalpene begyndte at rejse. Først Fax, som til dagligt skal hedde Alfred og bo i Romalt ved Randers - Alfred skal være familie- og hyggehund og kommer også til at snuse lidt til sporarbejdet.

Så rejste lille Fiffi, til Mårslet ved Århus, hvor hun skal være familehund - hun kommer også til at prøve sporarbejdets udfordringer.

Og i går var det så Frodos tur - Frodo skal bo her i Ebeltoft hos en jæger og vi vil få mulighed for at følge hans opvækst på nærmeste hold.

Tilbage er Freya, som skal rejse i denne uge, Flora, som vi har valgt skal blive her på Markvangen og så Foxy, som vi skal finde en ny familie til. Ring til Gert på tlf. 2082 0990 for mere information om hende.


Markvangen´s Foxy


8. september 2013:

Så nåede vi til dagen, hvor F-kuldet blev 8 uger - dagen har vi brugt sammen med hvalpene, som har haft fire besøg i dag. Lige nu sover de i køkkenet, totalt udmattede af al den tumlen - der har været børn her hele dagen og masser af fart på!!

De skal heldigvis alle blive her lidt endnu, så vi vil nyde den sidste tid med dem i huset.

Siden vi skrev sidst har de været en tur i skoven, de har kørt i bil og så har de igen prøvet at gå et lille blodspor hver.

Fotoalbummet "F-kuldet fotos" er opdateret med billedet fra hvalpelivet.Kusine Alberte med Freya


27. august 2013:

Hvalpene har rundet de 6 uger og der er virkelig kommet fuld fart på! De har fået store rør ud i haven og de elsker det nye legetøj - Alba nyder at tumle med dem og sidder på spring ved rørene, når de kommer ud. Hvalpene bevæger sig rundt i hele haven nu og Soffi har også nået at vise dem, hvordan man graver en have op! Lille Cirkeline er den bedste legetante, utrolig tålmodig og aldrig for voldsom - hun smider sig gerne om på ryggen for at de kan angribe hende. Og Aslan har efterhånden også lært at nyde det, når hvalpene forfølger ham rundt i haven - bare de ikke snuser ham for meget under maven ...

Vi har også nået en lille tur til stranden ved færgehavnen, der er lavvandet og det var helt ideelt til hvalpene, som første gang skulle opleve havet. De gik alle ud og soppede og nød bagefter at tumle på stranden i tangen. Køreturen forløb fint og uden særlig megen piveri - de var simpelthen så trætte ...

Der bliver i løbet af ugen lagt nye billeder ind i fotoalbummet "Hvalpe på Markvangen".
Soppetur ved færgehavnen


20. august 2013:

De fem uger er passerede - hvalpene kommer ud i haven så ofte vejret tillader det og de bevæger sig længere og længere væk fra de vante omgivelser. Rosenbedet er et yndet tilflugtssted og på planterne i krukkerne kan man også se, at hvalpene har været forbi.

Til gengæld dratter de så udmattede om, hver gang de kommer ind igen.

De har haft besøg i weekenden og både hvalpe og Alba tog det i stiv pote.

Fotoalbummet "F-kuldet fotos" er opdateret med billeder fra haven samt med de ugentlige portrætfotos.
Tæven med det hvide bånd


16. august 2013:

Hvalpene rundede i weekenden de fire uger og der er kommet fart på i kravlegården. De har været på deres første tur i haven sammen med mor Alba og tante Cirkeline, som fik lov til at hilse på og lege lidt med dem.

De har fået navne - drengene skal hedde Frodo og Fax og pigerne får navnene Fiffi, Freya, Flora og Foxy.

Der er lagt nye billeder ind i fotoalbummet "F-kuldet fotos".
Hvalpene i haven - man bliver så træt af al den springen omkring ...


5. august 2013:

Albas hvalpe er nu tre uger - de er flyttet i køkkenet og det har givet meget mere liv i hvalpekassen. De stavrer ind og ud af kassen, tumler lidt med hinanden og har for første gang fået lidt andet at spise end det der serveres i mælkebaren.

De andre hunde - og i særdeleshed Cirkeline venter i spænding på at få lov til at hilse på dem.

Fotoalbummet "F-kuldet fotos" er opdateret med nye billeder.
Hvalpene er begyndt at vise interesse for ræveskindet


31. juli 2013:

Hvalpene rundede i weekenden de to uger og det går fortsat rigtig godt med dem.

Der er lagt nye billeder ind i fotoalbummet "F-kuldet fotos".
Hvalpene fylder lidt mere nu i hvalpekassen ...


22. juli 2013:

Så har hvalpene rundet den første uge - der er fred og idyl i hvalpekassen, hvor Alba passer dem på bedste vis.

Vi har lavet et nyt fotoalbum - "F-kuldet fotos", hvor vi løbende vil lægge nye billeder ind. Hver gang hvalpene runder en nye uge, vil billeder af hver enkelt blive lagt i fotoalbummet.
Snork - den grønne hanhvalp i dyb søvn


15. juli 2013:

I går kom F-kuldet så til verden - 6 fine hvalpe blev det til. Fødslen forløb helt perfekt og hvalpene blev født på bare 1 time og 20 minutter. Det blev til 2 hanner og 4 tæver denne her gang - både Alba og hvalpe har det godt.

Vi vil løbende opdatere hjemmesiden med nyt om hvalpene og vil både her og på facebook lægge nye billeder ind så ofte som muligt. Se også vores facebook-side - Kennel Markvangen.

Alba med hendes hvalpe - dag 1


16. juni 2013:

Alba er blevet parret med Elvis vom Ringshof og er sat til at føde omkring d. 13. juli. Hun stortrives - hun er nu 5 uger henne og det ses tydeligt på figuren at der er hvalpe på vej. Ganske som sidste gang er hun blevet mere stille og rolig - hun vender i større grad sin opmærksomhed mod os og følger ikke så meget med i de andre hundes gøren og laden i haven.

Vi laver inden så længe et nyt fotoalbum til F-kuldet og vil løbende fylde det op med billeder.
Alba og Elvis


25. juli 2012:

Hvalpene fra E-kuldet er alle rejst - på éen gang blev her meget stille.

Inden da nåede vi at dryppe lidt blod i haven og at køre små ture med hvalpene.

Elisa er på papiret blevet døbt om til Enya, som klinger bedre med storesøster Cayla fra vores C-kuld.

Siden her vil blive taget i brug igen, når vi planlægger næste kuld efter Alba - det bliver i foråret/sommeren 2013.
Cayla studerer Eixos og lillesøster Enya


16. juli 2012:

Godt 7 uger er nu gået med E-kuldet - det lakker mod enden  med oplevelserne med Soffis sidste kuld. Hvalpene har haft masser af besøg den seneste uge, bedstemor har passet dem, mens vi var på ferie, familien fra Slagelse har besøgt dem og så har Baxi´s familie Kim, Merete og Mads været forbi for at nyde Soffis sidste kuld.

Hvalpene har også været en tur i skoven - ikke så lang tid som normalt, for det ustadige vejr gjorde at vi efter kun kort tid måtte vende næsen hjemad. Vi tager på lidt flere oplevelsesture med dem her i den 8. uge, så de kan få set noget nyt og få kørt i bil.

Fotoalbummet "E-kuldet" vil blive opdateret med nye billeder i løbet af det næste døgn.
Kusine Mathilde med to hvalpe


9. juli 2012:

Vi er nu inde i hvalpenes 7. uge og der er fuld fart over feltet. De opholder sig meget i haven i løbet af dagen og kommer kun ind for at sove, når vejret er dårligt. Rosenbedet har vist sig særdeles velegnet til en middagslur, der er køligt og skygge under grenene.

Hvalpene har haft masser af besøg i ugens løb og så har de været ude på en lang køretur. Det foregik i god ro og orden, ingen piveri blandt hvalpene overhovedet.

Vi har stadig en hanhvalp til salg - kontakt Gert på 2082 0990, hvis du er interesseret.

Fotoalbummet "E-kuldet" er opdateret med nye billeder.
"Hvide" har besøg


2. juli 2012:

Det har været en begivenhedsrig uge med hvalpene. Vejret har været fint og de har været en hel del i haven, ja det er gået fra lidt forsigtig tummel på terrassen til vild leg i rosenbedet på bare 5 dage. De har nu rundet de 5 uger og er klar til at få besøg, så er du interesseret i en hvalp fra Soffis sidste kuld, så ring til Gert på tlf. 2082 0990 og aftal nærmere.

Fotoalbummet "E-kuldet" er opdateret med nye billeder.

Hvalpen med det blå bånd - foreløbig kaldet "blåååeee" i fuld firspring på græsset


24. juni 2012:

De fem E-banditter har nu rundet de 4 uger og der er fuld fart over feltet hos dem. De har fået navne - drengene skal hedde Eixos, Eddie og Edwin og pigerne skal hedde Ella og Elisa. I løbet af den næste uge vil de - når vejret arter sig - komme ud i haven for første gang.

Fotoalbummet "E-kuldet" er opdateret med nye billeder.
Gert er lige kommet hjem efter en lang arbejdsdag - hvalpene skal lige checkes ud


18. juni 2012:

I fredags rundede hvalpene de 3 uger - samtidig blev de sammen med Soffi flyttet i køkkenet. Der blev - ganske som der plejer - straks mere liv i hvalpekassen og de er nu også begyndt at bevæge sig ud af kassen - ud i kravlegården.

Søndag havde vi besøg af faster Fiffi og familien fra Slagelse, Fiffi skal - når tid er - have en tævehvalp med hjem, som skal hedde Ella.

Fotoalbummet "E-kuldet" er opdateret med billeder fra ugens løb.
Der tumles i kravlegården - når vi kalder, så bevæger hvalpene sig ud på gulvet


11. juni 2012:

I sidste uge havde vi besøg af familien fra Viborg, som fornøjede sig med Dolf. De fik også lige lov til at få et hurtigt kik på E-kuldet - vi glæder os til Alberte og Frida kommer igen og leger med dem, når de er blevet lidt større.

I fredags rundede E-kuldet de 2 uger - se fotoalbummet for de ugentlige "portrætter" og andre aktuelle billeder.

Siden vi skrev sidst er der kommet en hel del mere aktivitet i hvalpekassen. Hvalpene bevæger sig rundt, der er mere lyd på og så kan vi se, at de reagerer på lydene i huset. Soffi nyder rollen som mor og passer de små hvalrosser til ug.

Frida og Alberte foreviget med hvalpene, mens mor Soffi er ude


2. juni 2012:

I går rundede E-kuldet den første uge, ganske som vi plejer har vi taget det ugentlige billede af hver enkelt hvalp og lagt  dem i fotoalbummet "E-kuldet". 

Soffi og hvalpene stortrives. Der er en fantastisk ro i hvalpekassen, det mærkes tydeligt at Soffi efterhånden har en vis rutine.
Soffi med hvalpene - 1 uge gamle


28. maj 2012:

Siden vi skrev sidst, er endnu to hvalpe rejst hjemmefra. Dirk, som skal hedde Skipper og bo i Maarslet og så Don M., som blev kørt hjem til Klokkerholm. De skal begge være familie- og jagthunde.

Så nu er Dolf indlemmet fuldt ud i flokken. Han følger den daglige trummerum i huset og vi vil sørge for, at han får en masse gode oplevelser med hjem i bagagen.
 
Da vores E-kuld nu er kommet til verden og skal overtage siden "Hvalpe på Markvangen", vil vi de næste tre uger skrive om Dolf under "Sidste nyt".

Ja, så kom E-banditterne til verden. I fredags skete det - vi glæder os til at følge dem og vil skrive om dem her på siden. De har fået deres eget fotoalbum "E-kuldet", som vi vil opdatere jævnligt. Bare til orientering - hanhvalpen med den lyselilla snor har i stedet for fået gul snor på - nogen her i huset syntes at det andet så for "tøset" ud!

Fotoalbummet "D-kuldet" vil blive opdateret, så længe Dolf er i huset - det er flyttet op under "Vore kuld".
3 dage gamle - E-kuldet


24. maj 2012:

I tirsdags blev Dot afleveret i Thy, det forlyder at hun allerede har godt styr på de andre hunde i huset.

Hvalpene var i starten af ugen med på besøg hos Ida og hendes årgang fra gymnasiet, som var på lejrtur ved vandet. Det var skønt for hvalpene - masser af hænder til at klappe og nusse.

Fotoalbummet "D-kuldet" bliver opdateret med nye billeder i dag.
Dot med hendes nye madmor


18. maj 2012:

Hvalpene er nu knap 10 uger og Alba nyder fortsat at tumle med dem fra morgen til aften. De har været ude og køre i bil og har oplevet stranden og havet for første gang.

Fotoalbummet "D-kuldet" er opdateret med nye billeder.
En svær kunst var det - at tage et billede, hvor alle var med og i rimelig ro!


5. maj 2012:

I dag har D-kuldet så nået de 8 uger og vi sagt farvel til to af hvalpene - Dino, som skal bo i Århus og være jagt- og familiehund og Diana, som skal bo på Fyn med 3 Field Trial Springer Spaniels og være rævejager og familiehund.

Fotoalbummet "D-kuldet" er opdateret med nye billeder.
Gert, Dolf og Dot leger med et dyreløb


3. maj 2012:

En hel uge er der gået siden den sidste opdatering, vi har haft store problemer med computeren, men nu kører det igen! Der er lagt en stor mængde nye billeder ind i fotoalbummet "D-kuldet", bl.a. af den seneste tur til Øje Sø og skoven der.

Nu nærmer tiden sig for afrejsen for de første hvalpe i kuldet. I løbet af dagen nyder de det gode vejr i haven - de vil ikke ind, men tager middagslur i rosenbedet, hvor der er dejligt varmt og tørt.

Her til morgen fik de lige en ekstra oplevelse med i bagagen - Gert måtte sent i går aftes aflive en trafikramt buk og da hvalpene blev luftet til morgen, var der frisk schweiss i haven.

Der er fuld fart på i skoven


26. april 2012:

Så har vi nået avis-flænse-alderen! 10 sekunder efter at hvalpene er lukket ind på det rene gulv, så har de kørt alle aviserne rundt og er i fuld gang med at flænse dem. Lige nu er det meget sjovere, end alt det legetøj, de har i hvalpekravlegården.

I dag blev de alle chippet af vores dyrlæge. Samtidig fik de fjernet deres farvede halsbånd, da de efterhånden tabte dem eller hang fast ude i haven.

I ugens løb har vi lavet et lille blodspor i haven og det vakte stor interesse. Når først de havde fundet en bloddråbe, så var det ikke til at få dem til at flytte sig igen!

Fotoalbummet "D-kuldet" er opdateret med nye billeder.
Dot er blevet chippet og har fået sit sundhedscheck


23. april 2012:

Hvalpene rundede de 6 uger i lørdags - de prøver konstant kræfter med hinanden og bevæger sig efterhånden vidt omkring i haven.

I dag var de på deres første køretur - et par stykker var ikke så vilde med det, men på hjemturen var der fuldstændig ro! Ude i skoven blev der leget og tumlet - det var sjovt at se hvor modige de er blevet.

Herhjemme kommer de hver aften ud af kravlegården for at opleve lidt nyt - de prøver det glatte gulv af i stuen og finder glemte sager under pigernes senge.

Alle hvalpene er solgt og vi har fået fordelt navnene. I fotoalbummet har vi ved det ugentlige billede skrevet det navn, som kommer til at stå på stambogen.

Og så er fotoalbummet "D-kuldet" selvfølgelig opdateret med nye billeder fra den forgangne uge.
Alba sørger lige for at give en tår mælk, inden vi vender næsen hjemad fra skoven


16. april 2012:

Endnu en uge er gået - vi har haft travlt med hvalpene, som nu kommer med i haven så meget som muligt. Alba nyder det - hun er begyndt at lege og tumle med dem og opfordrer dem til at følge med hende rundt i haven. Endnu er rosenbedet det mest spændende - ganske som de andre kuld har hvalpene en forkærlighed for at rode og grave i bedet og de bruger en masse tid på at mase sig ind og ud af hegnet rundt om bedet.

Fotoalbummet "D-kuldet" er opdateret med nye billeder fra deres seneste uge og selvfølgelig også med billeder fra deres 5-ugers dag.
Ida og Alba passer på hvalpene


8. april 2012:

I går rundede hvalpene de 4 uger - de drøner nu rundt i hele hvalpekravlegården og bjæffer, tumler og bider hinanden. I ugens løb er vi begyndt at hjælpe til med fodringen af hvalpene for at aflaste Alba lidt.

I fotoalbummet "D-kuldet" har vi - som vanligt - lagt et ugebillede ind af hver hvalp.
Hvalpene er nu 4 uger - fra venstre mod højre er det lilla, gul, rød, hvid, blå og lysegrøn


5. april 2012:

I går kom kusinerne fra Viborg forbi - de havde ventet længe på at hvalpene var klar til at få besøg.

Hvalpene er flyttet i køkkenet, hvor de er midtpunkt for hele familien. Vi går og venter på lidt bedre vejr, så de kan prøve at komme "på græs" i haven.

Fotoalbummet "D-kuldet" er opdateret med billeder og der er lagt en ny videofilm ind under "Videoklip".
Alberte og Frida hjælper med at gøre hvalpene "børnevenlige".


1. april 2012:

Så har hvalpene rundet de 3 uger! De har været lidt ude af kassen og vi er så småt ved at gøre klar til at flytte dem ud i køkkenet - til nye oplevelser.

Fotoalbummet "D-kuldet" er opdateret med billeder fra ugens løb samt billeder fra hvalpenes 3-ugers dag.
Jeg kigger mig lige omkring, mens mine søskende sover ...


25. marts 2012:

Hvalpene har nu rundet de 2 uger, de er blevet mere livlige og har fået øjne. Der er kommet lyd på i hvalpekassen - de knurrer og smågøer. De første, usikre skridt bliver taget i hvalpekassen, mens mor Alba holder øje med, hvad der foregår. Hun nyder sine hvalpe og har stadig fuld fokus på arbejdet med at passe dem.

Der er lagt billeder af den enkelte hvalp ind i fotoalbummet "D-kuldet" fra deres 2-ugers dag.
Kluddermutter i hvalpekassen ...


19. marts 2012:

Så har hvalpene rundet den første uge og vi tog billeder af dem enkeltvis i lørdags. Billederne er lagt i fotoalbummet "D-kuldet" - i den rækkefølge, som de er født.

Alba er fortsat en supermor, vi er imponerede over, hvor fint hun klarer det hele selv. Hun har fuldt fokus på at tage sig af hvalpene, som alle stortrives.
Alba med hvalpene - de fylder lidt mere nu!


14. marts 2012:

Hvalpene er nu 4 dage gamle og de stortrives. Alba har uden problemer fundet ind i sin nye rolle som mor og hun passer hvalpene upåklageligt. For bedre at kunne kende forskel på dem, har vi givet dem hæklede snore på, lilla, gul, blå og lysegrøn på drengene og rød og hvid på pigerne. Navnene kommer på plads i løbet af den næste uge, regner vi med.

Ganske som vi plejer har vi lavet et fotoalbum for kuldet - D-kuldet hedder det. Derudover vil vi - også i vanlig stil - fotografere dem enkeltvis på ugedagen for deres fødsel og lægge billederne ind i fotoalbummet.
Så er det krammetid ...


11. marts 2012:

Så skete det endelig - Alba fik sine hvalpe i går lørdag. Efter et langt forløb med opblokning fødte Alba hvalpe på 1 time og 37 minutter. Det blev til 4 drenge og 2 piger, de har det alle godt og Alba nyder sin nye rolle som mor.

Vi vil holde siden løbende opdateret med nyt om hvalpene.
Alba med sine 6 hvalpe


5. marts 2012:

Så er der knap en uge til termin - Alba er blevet tung, men hun trives fortsat.

Alba - med 5 dage til termin


27. februar 2012:

Alba er nu godt 7 uger henne i drægtigheden - tidspunktet for fødslen nærmer sig med hastige skridt. Den næste uge vil vi bruge på at gøre føderum og -kasse klar, så Alba kan vænne sig til det hele.
Alba efter den sidste soignering inden fødslen

19. februar 2012:

Alba har nået de 6 uger i drægtigheden og hun har det fortsat rigtig godt.
Alba - 6 uger henne i drægtigheden


12. februar 2012:

Så er Alba 5 uger henne og hun stortrives! Hun er blevet mere stille og hænger mere på os - det er ikke så interessant at jage småfugle i haven, som det plejer at være!
Alba - 5 uger henne


3. februar 2012:

Alba er blevet parret med Elvis vom Ringshof og hvis alt går vel, kommer der hvalpe i slutningen af uge 10.

Elvis er jagt- og udstillingschampion og har et dejligt temperament. Han er 3 1/2 år, vejer ca. 8,2 kg. og har et brystomfang på 43 cm. 

I 2011 er Elvis kåret som bedste brugs- og udstillingshund i  region Teckel Nord.

Kontakt os for mere information.

Vi vil løbende holde siden opdateret...
D-JCH 2009, LJS 2009, Europasieger VDH 2010, LS 2010, D-CH VDH 2011, D-Ch 2011, GS 2011 Elvis vom Ringshof FCI